woensdag 20 juli 2011

Zeep gieten - Deel 1

Echt Hollands zomerweer...dan maar leuke dingen bedenken. Een middagje zeep gieten is zoiets leuks. Kan je ook met de kids doen, vinden ze vast geweldig!
Je hebt wel een aantal basisingrediĆ«nten nodig, maar als je die eenmaal hebt aangeschaft is het echt verslavend en wil je steeds meer uitproberen. 
Er zijn echter een aantal regeltjes die je goed in acht moet nemen. Ik probeer in een aantal blogs de basisprincipes en kneepjes uit te leggen.
Wat heb je nodig?
-          Basis glycerine gietzeep, wit of transparant
-          Kleurstof voor gietzeep
-          Geurstof voor gietzeep
-          Plastic maatbeker
-          Roerstaafje
-          Mes
-          Plastic snijplank
-          Rubberen of siliconen gietmal
-          Magnetron

Witte of transparante gietzeep?
Wat je eerst en vooral moet beslissen is welke kleur je de zeep wil geven, want dat bepaalt ook de keuze van je basis gietzeep.
Met witte gietzeep maak je naast witte zeepvormpjes ook pastelkleurige zeepjes, dus niet transparante lichte kleurtjes zoals baby roze en baby blauw, lichtgeel, lichtgroen, grijs, lila.

Kies je voor de transparante basiszeep dan krijg je heldere kleuren. Ook zwart krijg je door het toevoegen van zwarte kleurstof aan transparante zeep.In principe zijn alle kleuren te verkrijgen en kan je ze door meer of minder te doseren de gewenste intensiteit geven. Maar het is ook mogelijk om kleurstoffen te mengen en zo je eigen unieke kleur te creƫren, dat leg ik uit in deel 3.
Kijk op http://www.online-zeepwinkel.nl/?pid=4645 voor het bestellen van het nodige materiaal. Binnenkort krijg je via Zeep&Deco ook een promotiecode voor korting! Hou ons in de gaten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten