maandag 25 februari 2013

Buddhamania
Je kunt er niet om heen, onze westerse beschaving houdt van Buddha. Overal zie je buddha beeldjes in allerlei vormen, kleuren, materialen. Lachend of sereen kijkend, Boeddha mag overal, in huis, in de tuin, in de badkamer…elk beeldje of afbeelding siert onze omgeving. En ook al vinden we Buddha in de eerste plaats decoratief, de symboliek laat ons ook niet onberoerd. Want alle associaties met Buddha zijn positief! Geef maar een Buddha cadeau, je dag kan niet meer stuk!
Maar de Thai denken anders over onze ongebreidelde Boeddha liefde. De met Buddha “opgeleukte” Dixies in de Limburgse gemeente Brunssum leidden tot grote woede en werden uiteindelijk vernietigd.
Ook over de Boeddhaknuffel “My First Buddha” bestaan de nodige bedenkingen en onlangs werden de Buddha hoofden van zeep van PureBuddha zwaar op de korrel genomen: bedreigingen via Facebook en een bezoekje van de Thaise Ambassade.
Buddha moet met respect behandeld worden, geen versiering van een openbaar toilet, geen knuffel in bed, geen zeep in de badkamer…ik zou zeggen, hoe meer hoe liever! Ik vind het helemaal prachtig al die buddha’s en al helemaal als ze van zeep zijn. Ik plaats mijn buddha hoofdjes overal, ook op de badkamer en op het toilet, niet om je handen mee te wassen maar om van te genieten, want ze zijn super mooi en ze geuren heerlijk! En ik zie niet in wat daar verkeerd aan is…bovendien zijn we in Nederland en niet in Thailand!
Sawasdee

Kijk via deze link naar de leuke Buddha Zeepjes van Zeep&Deco: 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten