Het weer wil niet zo, maar toch is het lente! Dit heerlijke lentegerechtje stond bij ons met Pasen op tafel, maar kan ook prima na het eitjesfeest!
Kwarteleitjes in een nestje van cress.
Heerlijk, super gezond en lekker licht, dus perfect om te helpen bij het kwijtraken van de winterpondjes.
Kook de kwarteleitjes kort tot ze hard zijn en pel ze. Spoel ze in gezouten water, zodat er geen schaaltjes blijven hangen. Voor het nestje gebruik je verschillende soorten cress, zoals alfalfa, rucolacress, tuinkers, brocolicress,...het maakt niet uit. Je mengt de soorten cress door elkaar en voegt wat fijn gesnipperde lente ui toe. Breng dit op smaak met wat olijolie, citroen, peper en zout!
De cress salade en kwarteleitjes op het bord verwerken als een vogelnestje en afwerken met wat kervelplukjes, erwtscheuten en in fijne julienne gesneden rode paprika.
Serveren met een met room aangelengde knoflook mayonaise en wat toast met zeezout boter!
Cress is echt een heerlijk product, de kiemplantjes zitten boordevol smaak en vitamines en zijn ook heel decoratief.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten