dinsdag 23 juni 2015

Nachtschade


Artrose blijkt een voedsel allergie, dat lees ik net op Facebook! Niet dat ik veel last heb van artrose, maar ik kom wel uit een familie waar artrose voorkomt. Terwijl ik het artikel lees, begint er ergens in mijn brein een lichtje te branden...nachtschade groenten...die kunnen ook allergische reacties veroorzaken. Het rode lichtje gaat natuurlijk meteen aan als ik lees dat tomaten en paprika tot de nachtschade familie behoren. Dat zijn 2 van mijn favoriete groenten, erger nog, er gaat bij mij geen dag voorbij of ik eet tomaten, vaak de cherry of honing tomaten, maar ook Tasty Tom of trostomaatjes.
Heb ik al die jaren onder een steen gelegen en kom ik er nu pas achter dat mijn darmproblemen wel eens kunnen veroorzaakt worden door mijn lievelingsgroenten?

En nog erger, helemaal geen tomaten of paprika's meer eten...als het dan nog zou helpen, ik moet er niet aan denken!


Maar ja, misschien zijn de tomaatjes die ik vanmiddag gegeten heb bij de lunch toch verantwoordelijk voor de krampen die ik nu voel terwijl ik dit blog schrijf. Wellicht toch verstandig om eens een tijdje geen tomaten meer te eten. Ergens las ik ook dat de toxische stof tomatine in onrijpe tomaten zit. Maar klopt dat? Misschien dat iemand die dit leest hier meer ervaring in heeft?


1 opmerking:

  1. Hi, Nice post thanks for sharing. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

    Thanks!
    Angela
    angelabrooks741 gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen