maandag 30 september 2013

Ongepeld

De grijze of Noordzee garnaal is een heerlijk beestje, klein, maar heel erg smaakvol. In Nederland koop je ze bijna altijd gepeld. Het pellen gebeurt met de hand en vaak in Marokko. Onze garnaaltjes gaan dus in hun jasje de Middellandse zee of de Atlantische oceaan over en komen gepeld terug. Je kan ze dan ook nog eens een aantal dagen bewaren. Je wil eigenlijk niet weten wat er met zo'n beestje gebeurt...
Daarom eet ik ze meestal in België, als ik daar aan zee ben. Daar kan je ze overal ongepeld kopen. De garnalen worden al op zee gekookt en worden dan meteen aan wal verkocht.
Supervers dus en zonder bewaarmiddelen!
Je moet er wat geduld voor over hebben, maar het verschil in smaak is enorm. Ook wat de kleur betreft zie je het verschil. Een vers gepeld garnaaltje is fris roze.  
Niets is dan lekkerder dan zo'n heerlijk ouderwetse garnaalcocktail.
Van de jasjes trek ik een fond en maak ik een heerlijk vissoepje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen