vrijdag 22 maart 2013

Een kopje thee?

Meer dan 10 jaar geleden ben ik gestopt met koffie drinken. Niet omdat ik het niet lekker vond of vind, maar omdat ik er hoofd- en maagpijn van kreeg. En zelfs van een slappe bak, want ik vulde mijn mok destijds echt voor de helft met water. Omdat ik toen helemaal voor de thee ging, ben ik op zoek gegaan naar lekkere thee, want zwarte thee vond ik niet te drinken. En bovendien heeft zwarte thee hetzelfde effect als koffie vanwege de theïne, want dat is de zelfde stof als caffeïne!


In Oostenrijk ontdekte ik het merk het Duitse merk Teekanne. Super leuke, kleurrijke doosjes met, veel belangrijker, heerlijke vruchten- en kruidenthee in zoveel smaken, dat je niet kiezen kan.


Als je zoals ik niet van de smaak van zwarte thee houdt, dan is deze thee een zegen. Je proeft echt vruchten of kruiden. De meeste thee die in Nederland verkocht wordt, zoals Pickwick en DE vind ik een smakeloos aftreksel van wat vruchten- of kruidenwater. Je ziet steeds meer soorten en smaakjes verschijnen die richting fruit en herbs gaan, maar ze komen niet in de buurt van mijn Teekanne thee!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten